В есенното издание на градското първенство, домакин на което отново бе Денс клуб "Роял”, взеха участие 16 състезатели на Спортен клуб по снукър "Мездра 2013”. Те играха помежду си по системата на преките елиминации, като форматът на срещите бе 2 от 3 спечелени фрейма, а на финала - 3 от 5 фрейма. Шампионатът е първият от сериите турнири, организирани от клуба през новия спортно-състезателен сезон 2017/2018 и е включен в спортния календар на Община Мездра за тази година.

На полуфиналите Денис Иванов елиминира победителя в

пролетното издание на градското първенство - 12-годишния Радослав Дочовски с

2:1 фрейма, а Владимир Палански спечели срещу Тихомир Йорданов с 2:0 части.

Призьорите в шампионата получиха купи и медали, осигурени от Община Мездра, както и парични награди от СК по снукър "Мездра 2013". Победителят в турнира си тръгна със 70 лева, финалистът - с 40, а полуфиналистите - с по 20 лв. Медали получиха и останалите четвъртфиналисти - Александър Константинов, Ивелин Дойнов, Красимир Марков и Мартин Монов. Отличията връчи председателят на клуба Нина Данколова.

Специалния приз за най-голям брейк - 27 точки, заслужи Денис Иванов, а за най-атрактивен състезател бе определен дебютантът Ангел Михов.

На 23 и 24 септември най-добрите състезатели на СК по снукър "Мездра 2013” ще вземат участие в първия ранкинг турнир от Републиканското първенство по снукър, който ще се проведе в столичния клуб "Академията".

Следващият вътрешноклубен турнир от "Mezdra Snooker League" ще се проведе през месец октомври.