Тази кампания е част от проекта "Десислава Николова - "Подари щастие". Началото се слага с благотворителната продажба на нейната книга "Щастлива и красива бременност като моята". Десислава продава своята творба и дарява парите за благородната кауза за закупуване на кувьози. "В случая ще подпомогнем родилното отделение във Видин с техника, която им е необходима да обслужват новородените бебенца, както и родените недоносени бебета..."

Неонатологът д-р Валерия Вълчева поясни,че отделението е оборудвано с нови кувьози, необходима е друга апаратура за новородените: "Перфузори, които са за вливания, говорихме за пулсоксиметър, билирубинометър, евентуално кислородни палатки, евентуално за следващо нещо да се търси реанимационна маса за родилна зала. Това са неща, които могат да се ползват от недоносени и доносени бебенца."

Освен от продажбата на книгата на Десислава Николова, средства се събират по банковата сметка публикувана във Фейсбук страницата на инициативата "Подари щастие". Организаторът Десислава Николова допълва, че младоженците, които желаят да се откажат от цветята на сватбата си, могат да дарят средствата от тях за благотворителната кауза за АГО-Видин.

"Хубавото е, че въпреки намалената раждаемост в цялата страна, във Видин се прибират все повече млади хора и дори, и малко повече, но се раждат повече бебчета. Статистиката е, че около 10% от тях се раждат недоносени", сподели в подкрепа на идеята си Николова.

Средствата, които са необходими, са близо 6 хиляди лева. Организаторите се надяват сумата да бъде събрана до месец април и за Великден новата апаратура да работи в АГО на видинската болница