На 21 април миналата година подсъдимата отново съобщила на тел. 112, в РУ на МВР - Роман, че е била изнасилена ден по-рано от полицейски служител, който я принудил към това със сила и заплашване. В тази връзка от Сашка било снето сведение за случилото се, като след няколко дни тя депозирала и писмена жалба до началника на полицията в Роман и до Министерството на вътрешните работи, отдел "Вътрешна сигурност“.

Във връзка с изложените от Сашка Маринова обстоятелства била образувана проверка, към която били присъединени материалите, получени от Районните управления в Роман и Мездра. В сведенията, които дала впоследствие и пред служителите на Областната дирекция на МВР - Враца, подсъдимата потвърдила казаното от нея в Районното управление и пояснила, че е заснела случващото се по време на половия акт с мобилния си телефон.

В хода на досъдебното производство е била изготвена видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза на извлечените изображения от видеофайловете. Същите са били с недостатъчно качество и съдържание, поради което не отговаряли на необходимите изисквания за изследване. От събраните по делото факти е видно, че подсъдимата Сашка Маринова е извършила престъпление срещу правосъдието - набедяване на Б. М. в престъпление, като е знаела, че той е невинен.

С присъдата по настоящото съдебно производство е приведено в изпълнение наложено на подсъдимата преди това условно наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година.