Кметът Румен Серафимов обясни, че в момента се подменя остарялата дограма с нова. За да се разшири пространството и да стане салонът по-функционален, старите столове ще бъдат демонтирани и заменени с други. Ще се търсят и алтернативни начини за отоплението на салона, както и че със собствени усилия ще бъде освежен. Той подчерта, че осъществяването на ремонта е станало възможно изцяло със съдействието на новото ръководство на Читалище "Просвета 1925" - Мездра.

Преди 2 години най-старото читалище в община Мездра – НЧ "Просвета 1897" в село Долна Кремена, отбеляза своята 125-та годишнина. Културно-просветното средище е и едно от първите във Врачанско. Родолюбиви кременчени съградили своя храм на духовността, знанието и културата със заръката, да не угасва никога светлината в него и да пребъде във времето за поколенията.

През всичките вече 127 години, то развива богата културно-просветна дейност и е носител е на орден "Св.св.Кирил и Методий"- II степен. Следвайки завета на предците си, Читалището продължава да бъде духовното сърце на селото.

И до днес то е притегателно място за малки и големи не само за раздумка, а и за съхраняване и предаване на отколешни традиции. Най-голямото богатство на Читалището са самодейците, както и библиотеката, която разполага с близо 10 000 тома и непрекъснато се обогатява.