Културното събитие се проведе в библиотеката на Читалище „Просвета 1925” в общинския център. Литературната вечер бе открита от Светла Дамяновска, която, в духа на двата празника, беше подготвила закачливи и хумористични мисли, мъдрости за двата празника, от различни краища на света.

Всеки от присъстващите си изтегли от кошница по няколко изненади и после ги прочиташе на глас.

В поетичната вечер се чуха любими стихове на известни автори, както и четене на собствени творби, посветени на темата и стихове, вдъхновени от любовта и виното.

Литературният клуб вече има и своите първи награди за тази година. Председателят Светла Дамянвоска е получила специална награда на организаторите в литературен конкурс „Читалището – културно огнище“. Негови инициатори са НЧ „Искра – 1893“ – село Паламарца, обл. Търговище.

Другата награда е на десетокласничката Надин Кръстева. Тя е участвала в Национален литературен конкурс на тема „И ти си в мене – ти, родино моя!“, организиран от Община Чирпан, Къща музей “Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан и Фондация “Яворов”. Със своето произведение е спечелила второ място в раздел „Проза“.

„Родината е място, в което просто сме запазили едни спомени и едно носталгично чувство“, казва Надин, която сподели, че пише от скоро, защото има какво да каже и това я вдъхновява да продължи.