Децата от група "Мечо Пух" също бяха подготвили изненада за своя гост - драматизация на приказка от Шарл Перо, която Цветков трябваше да отгатне коя е.

"Националната седмица на четенето е нещо, което трябва да стимулира техните близки да представят по един по-красив, по-завладяващ и интересен начин приказката пред малките деца, сподели по този повод общинският съветник от ВМРО. Те трябва да разберат, че четенето не е отживелица, а начин да се обогати тяхното въображение.

Това е седмица, в която ние, родителите, трябва да научим своите деца, че е хубаво да се чете, да обичат и пазят българския език. Винаги съм казвал, че децата трябва да се възпитават с букви, писане и четене! Именно оттам идва българщината - от семейството, възпитанието на децата ни и личния пример, който им даваме.

Сигурен съм, че тези деца, пред които четох днес, имат добро възпитание и наистина слушаха с интерес това, което им четях! Благодаря им за отделеното време и за това, че бях техен гост и имах честта да общувам и да се веселя с тях!“, каза в заключение Марин Цветков.