Въпреки некомфортните условия в салона, 90-минутният концерт, който изнесоха Николина Чакърдъкова, Боби Шапков и 8-те танцьори и танцьорки от Неврокопския ансамбъл, си заслужаваше. Чакърдъкова стопли душите на зрителите с изпълненията си на най-съкровените песни от своя репертоар, между които "Цветините очи", "Лудо младо”, "Не си го продавай, Кольо, чифликот", "Най-голямото богатство” и др.

"Най-голямото богатство е здраве, сила, мир и любов. Това никъде не се продава, со пари не се купува“, бе посланието, което отправи към публиката народната певица.

"Благодаря на г-жа Чакърдъкова и на нейния чудесен състав за страхотния подарък, който ни направиха в навечерието на Коледа, заяви в приветствието си кметът на Мездра Генади Събков. Заредихте ни с невероятна енергия и сигурно усмивките дълго време няма да слязат от лицата ни. Весели празници!" А за финал: от името на Община Мездра гост-изпълнителите получиха кошница с цветя.

Апропо, един такъв концерт безспорно обогатява културния живот на Мездра в навечерието на Рождество Христово. Друг е въпросът дали средствата, които бяха изразходвани за него, не бе по-удачно да се употребят за съвместна изява на местните самодейни състави.

Както направи това, например, Община Враца, организирайки пред дни Коледния концерт-спектакъл "Ой, Коледо, мой Коледо", в който взеха участие Ансамблите "Мездра" и "Хемус" и който напълни Градската концертна зала в областния център.

Да си го пожелаем за догодина! Амин.