Интензивни и значителни по количество ще са в Източна България, където североизточният вятър по-късно през деня ще се обърне от север-северозапад. Минималните температури ще са от 3°-4° в отделни котловини в Югозападна България до 11°-12° в източните райони.

Към момента жълт код за обилни валежи е обявен само за събота. Той ще е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

До сутринта в неделя валежите в повечето райони за кратко ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, дневните ще се повишат с 2-3 градуса.

Още преди обяд в неделя ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места отново ще има краткотрайни валежи и ще прегърми. В Югозападна България има повишена вероятност явленията да са по-интензивни.

В понеделник ще бъде ветровито, вятърът ще е северозападен. Ще има променлива облачност, само на отделни места, главно в планините и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд.


НИМХ