Десислав и Иван Дамянови от Враца решиха да съдят близките на загиналото момче Тодор. Братята са внесли няколко иска срещу неговите роднините. Абитуриентът почина през януари тази година, след сбиване на улицата с Десислав и Иван. Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но прокуратурата ревизира обвинението за предумишлено убийство по хулигански подбуди. Назначената съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа и причината за смъртта му е сърдечно заболяване. След това делото бе прехвърлено от окръжната в районната прокуратура във Враца, която все още не е повдигнала обвинения срещу двамата братя известни като Поничките.

Според иска на Дамянови, по-големият брат на Тодор е разпространявал невярна и обидна информация за тях в национален ефир. Според тях Ивайло ги обвинил, че нямат никакъв морал и директно им приписвал убийството на брат си от телевизионния екран.

Братята обвиняват за подобни изказвания и майката на починалото 18-годишно момче, Цецка Йорданова за обида и за клевета. Поради факта, че твърденията на близките на Тодор са направени в национален ефир в столични телевизии, от съда във Враца препратиха делата на колегите си в Софийския районен съд, където да бъдат разгледани и решени.