Премиерът Бойко Борисов дойде за кратко във Враца. Целта му бе да провери докъде е стигнал ремонта на булевард "Васил Кънчов”. В началото на града го посрещнаха много врачани и журналисти. Малко момче му подари детска играчка-багерче. Борисов явно хареса трасето. Мнение имаше и по прословутия врачански воден цикъл, бил спрял според него, защото отдавна е трябвало да бъде приключен.

На инспекцията на булеварда бяха и футболисти на Ботев (Враца), който подариха на Борисов фланелка от екипа им.

От това, което каза министър-председателят, стана ясно, че парите от контрабанда ще се вложат в строеж на пътища. Още през месец май депутатът от ПП ГЕРБ Петя Аврамова съобщи на пресконференция във Враца, че правителството е отпуснало средства за ремонт на бул. „Васил Кънчов”, като решението било взето с постановление на Министерски съвет.

Аврамова проведе преди това среща, организирана чрез регионалния министър Лиляна Павлова, с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров. На нея присъстваха областният управител Малина Николова и кметът на Враца Калин Каменов. Явно тримата тогава аргументирано са представили искането за предоставяне на средства за ремонт на пътя и това се случи.

Бяха предвидени средства за рехабилитация на 7-килиметровата отсечка в размер на 6 000 000 лв., като се знаеше, че отпуснатите средства ще стигнат за ремонт на 4 километра - от входа на Враца в посока Монтана, до магазин „Лидъл”.

Премиерът каза по време на инспекцията, че и за другата половина от булеварда ще се намерят пари. Кога обаче, и колко - не стана ясно.