Двубоят започна с домакински натиск, като великотърновци не успяха да се възползват от възможностите, които се откриха пред тях и ударите им бяха неточни.

Първата най-опасна ситуация дойде в 24-ата минута. Преслав Боруков получи пас, стреля с глава, но топката се удари в тялото на Красимир Костов. Секунди по-късно с пропуск се отчете и Милчо Ангелов.

Две минути след това бившият играч на „Кариана“ и „Етър“ Мартин Николов опита да изведе своя тим напред в резултата, но Христо Иванов сигурно улови.

Последваха нови пропуски пред двете врати.

Минута преди края на първата част трибуните на митичния „Ивайло“ избухнаха. Атанас Зехиров от гостите опита да пресече пас на Алдаир Ферейра, но не успя и неволно се оказа асистент на Преслав Боруков, който вкара десетото си попадение с екипа на „виолетовите“, давайки аванс на „Етър“ преди паузата.

Втората част започна с атака на „Ботев“. Чавдар Ивайлов изведе Юлиян Ненов, крилото стреля, но стражът на домакините внимаваше и изби в корнер, от което не последва нищо опасно.

В 49-ата минута Венцислав Керчев се разписа, след пас на Христо Златински, но голът бе правилно отменен поради засада.

В 77-та минута влезлият преди секунди Миси Мезу беше близо до това да увеличи преднината на „Етър“, но от близка дистанция стреля неточно.

Напрежението даде връх във финалните минути на двубоя, когато футболистите се сдърпаха, а Хосе Кордоба и Петър Атанасов получи червени картони.

Все пак „Етър“ стигна до втори гол в продължението на срещата. След хубава контраатака резервата Ловре Кнежевич не остави шанс на Костов с хубав удар по земя, реванширайки се на своя тим за червения картон във Враца преди няколко дни.

Стартови състави:
„Етър“: Христо Иванов(к.), Алдаир Ферейра (Кольо Станев), Божидар Кацаров, Здравко Илиев, Ивей Ромееш (Даниел Младенов), Мариян Иванов, Милчо Ангелов (Миси Мезу), Преслав Боруков (Ловре Кнежевич), Симеон Мечев (Николас Фемия), Хосе Кордоба, Христофор Хубчев
старши треньор: Александър Томаш

„Ботев“: Красимир Костов, Венцислав Керчев, Костадин Ничев, Атанас Зехиров, Мартин Николов, Алассане Н`Диайе (Никола Колев), Даниел Гаджев (к.) (Самир Аясс), Чавдар Ивайлов (Петър Генчев), Юлиан Ненов), Петър Атанасов, Дориан Бабунски (Христо Златински)
старши треньор: Веселин Великов

Жълти картони: Мариян Иванов (Е), Алассане Н`Диайе (Б)

Червени картони: Хосе Кордоба (Е), Петър Атанасов (Б)

Главен съдия: Станислав Тодоров

Зрители: 1 100 души

Така „Етър“ остава в битката за оцеляване. Врачани остават на второ място в група „Б“ на втората осмица с актив от 28 точки, на 5 от първия „Славия“, който приема в понеделник. „Болярите“ са трети с 25 точки, на една пред последния – „Монтана“, който гостува във Велико Търново във вторник. Двубоят е с начален час 17:30. Срещата на стадион „Христо Ботев“ между „Ботев“ и „Славия“ пък е от 20:00 часа.