© sportal.bg

В първия кръг и врачани, и пловдивчни загубиха своите срещи респективно от Берое с 1:2 и Хебър (Пазарджик) с 0:1. Поражението за "канарчетата" изглеждаше по-изненадващо, имайки предвид големите амбиции и високо вдигнатата летва след миналогодишното трето място и завоюваните бронзови медали в шампионата. Те търсеха реванш за издънката в първия кръг. Това беше и генерална репетиция за възпитаниците на Азрудин Валентич преди мача от Лигата на конференциите срещу АПОЕЛ (Никозия).

От своя страна Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое в Стара Загора, но пък остави добри впечатления. Врачани можеха да си тръгнат поне с точка от "Аязмото", но допуснаха обрат.

В 5-ата минута Браян Переа беше оставен напълно свободен в центъра на терена. Той получи топката, спечели няколко метра с дрибъл, след което стреля от далечна дистанция, но в аут. В 26-ата минута Переа отклони топката към Даниел Генов. Той насочи удара си към вратата на Хидайет Ханкич, но стражът улови. Секунди по-късно Жан Пиер Да Силва нанесе мощен шут, при който Ханкич трябваше да плонжира, за да опази мрежата си суха.

В 34-ата минута Чавдар Ивайлов направи сериозен пропуск пред вратата на гостите. Врачани организираха добра контраатака, при която Венцислав Христов беше намерен в наказателното поле. Нападателят овладя и изчака включването на Ивайлов, но при удара си халфът стреля в аут.

Така се стигна до 36-ата минута, в която домакините поведоха в резултата чрез Браян Переа. Правещият отличен мач до момента футболист на врачани се възползва от подаване на Жан Пиер Да Силва в наказателното поле. Той стреля по земя от движение, а Ханкич не успя да отрази коварната топка, насочена в долния му ляв ъгъл.

Две минути по-късно Переа се разписа за втори път след центриране от ъглов удар. Нападателят на Ботев (Враца) се извиси над Виктор Генев в наказателното поле и зарадва публиката на стадион "Христо Ботев".

В началото на второто полувреме влезлият на почивката в игра Мартин Секулич застраши вратата на домакините. В удара на новото попълнение на Ботев (Пловдив) имаше сила, но не и точност. В 49-ата минута Секулич не сбърка при втората си възможност. Той беше намерен с дълго подаване зад гърба на защитата от Емануел Току. Секулич показа страхотен контрол над топката и преодоля Красимир Костов, с което намали изоставането на "канарчетата".

В 54-ата минута Секулич се разписа за втори път в мача. При подаване в наказателното поле Антоан Бароан и Секулич не се разбраха, но французинът пое топката и подаде към своя съотборник около точката за изпълнение на дузпа. Новият нападател на "канарчетата" бе с гръб към вратата, но нанесе точен и силен удар с пета, при който Костов нямаше никакви шансове.

В 62-рата минута домакините имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Николай Минков в наказателното поле. При центриране от десния фланг Ханкич опита да улови топката, но я изпусна в ръката на своя съотборник. Георги Давидов не видя ситуацията, а от ВАР не сигнализираха за нередност.

В 69-ата футболистите на Росен Кирилов отново поискаха дузпа. Този път те имаха претенции за игра с ръка на Точукву Ннади след изчистване на Роберто Пунчец. Халфът наистина игра с ръка, но и този път ВАР замълча. В 78-ата минута Антоан Бароан се размина с чудесно центриране на Па Конате от левия фланг. В 82-ата минута удар на Ннади премина встрани от вратата. Веднага след това Мендоса шутира в аут.

В 84-ата минута врачани удариха Ботев (Пловдив) за трети път. Мирослав Маринов тръгна на двойно подаване с Браян Переа и сполучи. Голмайсторът за домакините до момента пусна много добро подаване в наказателното поле, което намери връхлитащия Маринов, а младокът с шут покрай Ханкич опъна мрежата.

В заключителните минути Па Конате действа безразсъдно в опита си да изчисти топката. Той закачи с бутонките си главата на Петър Кепов, за което в началото получи жълт картон от Давидов, но след намесата на ВАР цветът на картона бе променен на червен.

Източник: sportal.bg