Гостите от Кърджали по-агресивно търсиха победата през втората част, но не успяха да намерят вратата на Красимир Костов, който пък с добро спасяване в края на двубоя не допусна гол. Даниел Моралес пусна в игра за врачани доста млади момчета, които обаче успяха да удържат натиска на евроучастника Арда и да вземат първа точка за сезона.

Първата ситуация за Арда дойде в10-ата минута, когато Румен Руменов стреля от границата на наказателното поле, но прекалено слабо и Красимир Костов улови. Десет минути след това Дориан Бабунски технично се опита да прати топката във вратата на гостите, но Симеонов показа рефлекс и изби в корнер.

В 33-ата минута Красимир Тодоров се опита да изведе Дориан Бабунски, но Васил Симеонов първи стигна до топката.

За началото на втората част Николай Киров направи две смени. На мястото на Иван Коконов се появи Светослав Ковачев, а Жуниньо замени Тонислав Йорданов. Секунди след появата си на терена Жуниньо стреля покрай вратата на Красимир Костов.

Арда продължи с натиска си, който установи към края на първата част, като в 54-ата минута Руменов стреля от дистанция, но неточно. В 57-ата минута Мирослав Маринов си свали топката с глава и се устреми към вратата на кърджалийци, но Александър Георгиев успя да избие топката от краката му.

В последните минути на двубоя Арда още повече увеличи натиска си, но без успех. В 84-ата минута Костадин Ничев попречи на Жуниньо да стреля, което прати удара му в аут. В следващия кръг Арда гостува на ЦСКА в двубой, който обаче може да бъде отложен заради евромачовете на двата тима. Ботев Враца пък приема Левски.