Двубоят бе първи за “червените” на “Армията” през новата година, но се игра пред празни трибуни заради ексцесиите на феновете от мача с Локомотив (Пловдив) миналата есен.

Сред титулярите на домакините попаднаха Баи и Гарсес, които замениха Йомов и Вилдсхут по двете крила. На мястото на наказания Кери стартира Чарлс, а Мазику остана на пейката за сметка на Жеферсон.

Първото по-интересно положение бе пред вратата на ЦСКА - София. Николов изведе Ненов в 12-ата минута под ъгъл срещу Бусато, крилото стреля в аут, а след изиграване на ситуацията реферът отсъди засада.

В 25-ата минута домакините претендираха за дузпа след съприкосновение между Ничев и Чарлс, но нападателят падна твърде леко и бялата точка не бе посочена. Секунди по-късно футболистите на Стойчо Младенов откриха резултата. Стражът на гостите Красимир Костов излезе неразчетено извън наказателното поле, за да пресече дълъг пас, събори съотобрника си Николов и по този начин улесни Гарсес да реализира необезпокояван на празна врата дебютния си гол с червената фланелка.

Малко по-късно Матей получи добра възможност да покачи на 2:0 след цнтриране от фаул и негов удар с глава, но изпрати топката в ръцете на Костов. 34-ата минута Бусато намери с дълго подаване Кайседо, който се пребори с двама футболисти на гостите и след брилянтен фалцов шут с десния крак забоде топката в горния ляв ъгъл.

В заключителните секунди на даденото от рефера продължение на първата част Юрген Матей покачи на 3:0. Защитникът вкара след центриране от корнер и изстрел с глава, а за попадението спомогна и лошата координация на Антонио Георгиев, който пробва да избие с глава или крак, но топката мина през него и влетя в мрежата.

Три минути след почивката Ботев можеше да намали след грешка на Мухар, но Бентахар не успя да реализира очи в очи с Бусато. Постепенно мачът влезе в монотонно русло до 76-ата минута, когато резервата Йомов наниза четвърти гол. Той се възползва от подаване на Матей, финтира противник в зелено и с удар по земя вкара в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Малко след попадението и Вилдсхут беше близо да се разпише, но шутът му от 11 метра попадна право в ръцете на Костов. В 81-ата минута Калоян Кръстев също бе близо до гол, засичайки с глава центриране от корнер на Йомов, но топката премина покрай дясната греда.

Така футболистите на Стойчо Младенов постигнаха най-изразителния си успех от началото на шампионата, който идва няколко дни преди изключително важните мачове срещу Локомотив (Пловдив) за Купата и Левски за първенството.

Източник: sportal.bg