За гостите от Левски това ще бъде едва пети двубой от началото на кампанията в българския елит, тъй като на няколко пъти те отлагаха своите срещу заради ангажиментите си в Европа. Иначе досега “сините” имат 3 поредни победи и показват добри игри, а това е повод верните им фенове да очакват нови три точки в актива на отбора.

Иначе двубоят идва в деликатен момент за клуба, след като преди няколко дни се проведе среща между ръководството и феновете. След нея оставка подаде един от членовете на Надзорния съвет Константин Папазов, а според неговите думи той е сторил това след оказан натиск. Преди няколко дни пък един от миноритарните собственици на клуба Тръст “Синя България” излезе с притеснителни разкрития, че има доста вътрешно напрежение и сериозни проблеми в управленската структура на клуба, а освен това Левски дължи и около 15 милиона лева. Все пак от страна на клуба официално становище няма, а на пресконференцията си преди днешния двубой Станимир Стоилов отказа да коментира случилото се на срещата.

Освен това “синият” клуб е изпратил молба към БФС и ПФЛ за спиране на футбола у нас през декември. Желанието на Левски е футболистите да получат 30-дневна почивка от официални мачове, след като календарът бе изместен заради задаващото се през ноември световно първенство. Според Станимир Стоилов, ако това не се случи, може да се стигне до серия от травми на играчите.

Иначе от спортно-техническа гледна точка Мъри няма никакви проблеми със състава и има всички налични футболисти на линия. В групата за двубоя се завръща и Николай Михайлов, който пропусна предишната среща с Хебър от миналия кръг, когато “сините” победиха с 4:0.

Седмицата за Ботев (Враца) определено беше по-спокойна. “Зелените” имат нов помощник-треньор в лицето на Владислав Вутов, който идва на мястото на Тодор Киселичков, който от своя страна потегли към Спартак (Варна). Освен това в тима от Северозападна България се очаква да се присъединят и две нови попълнения, които ще пристигнат от френския Тулуза. Става въпрос за Клери Сербер и Том Рапнуй, но те ще пристигнат в началото на другата седмица и няма да са на линия за двубоя с Левски.

Освен това днес преди срещата ще се проведе поредна левскарска среща, този път във Враца. В 17:00 часа в хотел “Хемус” “сините” привърженици ще могат да разговарят със старши треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков.

Източник: sportal.bg