В първия кръг и врачани, и пловдивчни загубиха своите срещи респективно от Берое с 1:2 и Хебър (Пазарджик) с 0:1. Поражението за "канарчетата" изглежда по-изненадващо, имайки предвид големите амбиции и високо вдигнатата летва след миналогодишното трето място и завоюваните бронзови медали в шампионата. Затова те ще търсят реванш за издънката в първия кръг, като опитат да вземат трите точки във Враца. Това ще бъде и генерална репетиция за възпитаниците на Азрудин Валентич преди мача от Лигата на конференциите срещу АПОЕЛ (Никозия).

От своя страна Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое в Стара Загора, но пък остави добри впечатления. Врачани можеха да си тръгнат поне с точка от "Аязмото", но допуснаха обрат. През седмицата Ботев (Враца) се раздели със защитника Мартин Николов.

Поглеждайки съставите на двата тима, наставникът на пловдивчани Азрудин Валентич има по-сериозни проблеми с окомплектоването на състава си за този мач. Наказанието на Джеймс Ето'о от един мач изтече, но наказани все още са Реда Рабей, Мохамед Брахими и Самуел Супрайен. Aут заради контузии са Тодор Неделев и Станислав Работов. Супрайен, Брахими и Eтo’o играха в контролата за дубъла на Ботев срещу Гигант Съединение, спечелена с 2:0.

И двата гола вкара Брахими, а Eтo’o удари греда. Очакванията са именно Ето'о да се завърне в състава на Ботев, замествайки Николай Минков на десния фланг.

"Канарчетата" осъществиха и силен трансфер в нападение, където напоследък играта на Ботев куцаше. Към състава се присъедини новото попълнение Мартин Секулич, който се очаква да направи своя дебют с "жълто-черната" фланелка.

В последните пет срещи между двата тима Ботев (Пловдив) има по-добър актив. Пловдивчани са записали 4 победи, а веднъж двубоят е завършил наравно 1:1. Последният успех на врачани срещу "жъто-черните" бе на 06.06.2020 година, когато Ботев си тръгна с трите точки от "Коматево". Точен тогава беше Валери Домовчийски.

Източник: sportal.bg