© ПОФК "Ботев" (Враца)

Опитният централен нападател се присъедини към "Ботев" преди последната проверка срещу "Витоша" (Бистрица). В този двубой играчът отбеляза първия си гол за тима. 33-годишният футболист за последно защитава цветовете на "Царско село". Преди това е играл за отборите на Локомотив София, Спортист Своге, Несебър, Монтана, Черноморец, Берое, Мателург Донецк, Риека, Шкендербеу, Левски, Нефтохимик, СКА-Хабаровск, Верея, Арда, Конкордия, Славия и Созопол. Бил е част и от националния отбор на България.

Мартин Атанасов е на 20 години и играе като полузащитник, е юноша на Славия, за който отбор прави дебют и в професионалния футбол. Той е син на бившия футболист на Ботев Враца Чавдар Атанасов. 29-годишният аржентинец - Браян Мендоса притежава италиански паспорт. През 2019 година десният бранител пристига в Европа и е част от румънските Ботошани, Пертолул и Комуна Реса. За последно е защитавал цветовете на аржентинския Сакачиспас.

Йохан Валбуена е 24-годишен колумбиец играе като полузащитник. Той е бил част от тима на Индепендиенте Меделин, за който играе от юношеските си години.

Петото ново име в тима от Враца е Алан Миналия. 29-годишният аржентински вратар пристига в Ботев от Клуб Спортиво Десампарадос, а по-голяма част от своята кариера е част от Нуелва Чикаго, чиито юноша е.

Припомняме, че по-рано бе привлечен и опитният бранител Мартин Кавдански.

© ПОФК "Ботев" (Враца)

Междувременно стана ясно, че десният защитник Валери Христов се раздели с Ботев (Враца), след като изигра един пълен сезон в отбора. Роденият през 1998-а година бранител пристигна през лятото на миналата година от Монтана и през изтеклото първенство записа 22 мача за първенство и 2 за Купата на страната.

© ПОФК "Ботев" (Враца)

Врачани официално представиха новите си екипи за сезон 2022/2023. Отборът ще се облича с италианската марка ZEUS. Основният екип за новия сезон ще бъде зелен с червени гащета и зелени чорапи. Вторият екип е в червено-зелено-червено. Интересен е третият екип на отбора. Той ще е изцяло бял с хоризонтални зелени райета.

Първият двубой, в който "Ботев" ще излезе с новите екипи е тази вечер. "Ботев" гостува на "Берое" в Стара Загора. Двубоят е от 20:45 часа.

Източник: sportal.bg