© LAP.bg

По една греда уцелиха и двата отбора - за "сините" Спас Делев след изпълнение на фаул, а за домакините Петко Ганев, след центриране от корнер. По този начин тимът на Антони Здравков развали лошата серия, в която бе отборът му. За сметка на това Арда ще продължи да пробва да излезе от дупката, в която е изпаднал тимът.

Срещата започна с гол от съблекалнята за домакините. Те отбелязаха още в 3-ата минута, след като Том центрира от корнер, където на далечната греда Миланов върна кълбото към Ндиайе, който от 3-4 метра успя да порази Иван Караджов.

В 15-ата минута домакините направиха хубава атака. Пас на Узунов стигна до Ангел Лясков, след като Стойчо Атанасов се подхлъзна и оголи зоната си. Лясков стигна до наказателното поле и центрира на Том, който бе непокрит, но не успя да насочи топката във вратата, пропилявайки добра възможност за удвояване на резултата.

4 минути по-късно Арда се върна в мача. Емил Мартинов направи невероятен пас през центъра, който стигна до Светослав Ковачев, който се освободи от защитник на врачани и успя да промуши топката през краката на Митов за 1:1. Моментално след гола, Ботев можеше да излезе отново напред в резултата, но Даниел Генов пропиля добра възможност за врачани, след като изстрелът му мина много близо до лявата греда на Караджов.

Домакините си върнаха преднината в 26-ата минута. Том центрира от фаул, топката се отклони в Ндиайе и попадна на крака на Петко Ганев, който от близко разстояние разстреля Иван Караджов. Повторенията обаче показват, че Ганев е бил в положение на засада. 10 минути по-късно Спас Делев бе много близо до това отново да изравни резултата, но фантастичното му изпълнение от пряк свободен удар срещна гредата.
В 61-ата минута Арда отново пропусна.Ковачев стигна пас и центрира на Румен Руменов, който отблизо не успя да преодолее Христо Митов, който изби топката в корнер. Ботев наказа пропуските на Арда само 2 минутки по-късно. Петър Атанасов успя да се пребори за топката и отправи изстрел, който бе отразен от Караджов и избит в корнер. От последвалия ъглов удар, топката бе центрирана към Илия Миланов, който успя да насочи топката по перфектен начин, оставяйки Иван Караджов на мястото си. Резултатът става 3:1.В следващия кръг Ботев (Вр) гостува на Дунав в Русе.

Източник: Топспорт