© Община Враца

“Отбелязваме 100-годишния юбилей на нашия отбор. Днес е празник на всички, които са допринесли за развитието на клуба и на онези, които носят Ботев в сърцата си! През последните години положихме много усилия в развитието на тима, на детско-юношеската школа и на материалната база. Всичко това нямаше да има смисъл, ако не получавахме вашата подкрепа. Пожелавам на отбора да надмине нашите очаквания, защото всички погледи са вперени в тях. Вярвам че няма човек на този стадион, който да е безразличен към вика “Само Ботев!”. Бъдете здрави, обичайте отбора и го подкрепяйте! Респект към всеки, който е помагал и допринася за развитието на Ботев Враца! Честит празник!” - каза още Каменов.

Председателят на УС на Ботев Враца - Христо Илиев поздрави всички присъстващи с юбилея и връчи почетна значка на правнука на Христо Ботев - Боян Ботьов.

Програмата ще продължи с 3 мача, в които участие ще вземат 6 отбора, 200 деца от детско-юношеската школа и футболисти с над 4000 мача за местния тим в професионалния футбол.

В рамките на честванията ще бъдат отличени над 100 бивши и настоящи футболисти, както и хората, допринесли за развитието на отбора.