Домакините влизат в мача след тежко поражение в предния кръг от Лудогорец с 1:8, след което последва оставка на старши треньора на тима Даниел Моралес. Шефовете на врачани обаче не я приеха и му гласуваха доверие. Моралес със сигурност ще иска неговите футболисти да покажат различно лице днес и да се реваншират пред своите фенове.

Ботев (Враца) търси първи шампионатен успех от три срещи насам, като за последно отборът победи Славия с 1:0 в началото на месец март.

Хебър пък е в серия от четири поредни двубоя без победа в efbet Лига и след като Любослав Пенев загуби дебютния си мач начело на пазарджиклии през изминалия уикенд, Ел Голеадор ще иска от своя тим задължителни три точки във Враца. При евентуален успех Хебър ще увеличи преднината си пред последния в таблицата Спартак (Варна), а това със сигурност е допълнителна мотивация за всички в клуба.

Добрата новина за Пенев е свързана със завръщането на Роберт Мазан, който изтърпя наказание от една среща. От началото на седмицата тренировки с отбора поднови Арсенио Валпорт, но той все още е далеч от нужната кондиционна форма.

Наставникът на Ботев (Враца) отново ще може да разчита на своя голмайстор Браян Переа, който се завръща след наказание. Извън строя все още е защитникът Меси Биатомусока, тъй като неготово отсъствие е за два мача.

Източник: sportal.bg