Пазарджиклии нямат успех вече 5 поредни мача и се надяват негативната им серия да бъде прекъсната. Врачани пък записаха 4 последователни загуби в шампионата и ще направят всичко възможно да се доберат поне до точката днес.

От началото на сезона двата тима имат равни показатели - 2 победи, едно равенство и 7 поражения, така че ще бъде интересно кой ще успее да вземе предимство в директните сблъсъци, което може да се окаже решаващо на по-късен етап от първенството.

По-рано през седмицата Даниел Моралес за завърна начело на "Ботев" (Враца), след като преди това бе старши треньор на отбора в първата половина на сезон 2021/2022 година. Срещата с "Хебър" се явява негов повторен дебют начело на "зелените", a наставникът определи трите точки като "задължителни".

Извън групата на врачани остава опитният защитник Мартин Кавдански, който изтърпява наказание от един мач заради червения картон, който получи срещу Лудогорец с 0:4 в последния кръг.

Фулвио Пеа няма да разчита на Тодор Чаворски, Емануил Манев и Патрик Нгинги, като се очаква клубът да се раздели с тримата футболисти. Родел Ричардс пък имаше документални проблеми с работната виза и също си тръгва от Хебър още преди да е дебютирал.

Източник: sportal.bg