© БТА

Първата опасност в срещата бе за гостите и дойде след грешка на Венци Керчев. Той загуби топката много близо до вратата на своя отбор. Ударът на Коконов бе слаб и не затрудни Краси Костов. В петата минута "Арда" стигна до втора отлична възможност. Светльо Ковачев се отскубна зад гърба на Керчев и подаде към Ради Василев, но той от изгодна позиция не намери добре топката и я изпрати високо над вратата.
В 14-ата минута и домакините погледнаха към противниковата врата. Ненов опита далеч удар, който обаче не затрудни Васил Симеонов. Малко преди полувремето да се преполови, Краси Костов се намеси добре при силен шут на Коконов. Любопитно е, че през първата част треньорът на "Ботев" (Вр) Антони Здравков избесня край тъчлинията и получи жълт картон.

В самото начало на второто полувреме "Арда" остана с 10 души на терена. Капитанът Пламен Крумов задържа с ръце Даниел Генов в центъра на терена и реферът Николай Йорданов му показа втори жълт картон. При една контраатака в 62-ата минута Светльо Ковачев удобно си нагласи топката на левия крак и стреля от над 20 метра, но нямаше късмет да намери очертанията на вратата. Четвърт час преди края Илия Миланов скочи най-високо при корнер и изпусна добра възможност да се разпише, пращайки топката над вратата.
В 82-ата минута пък Мартинов опита хубав шут от средна дистанция, при който топката профуча опасно покрай вратата на Костов.В самия край на мача Домовчийски и Генов се разминаха с топката след отлично подаване на Зехиров.

Източник: monitor.bg