Габиел Лисигерски изведе домакините напред в резултата още в 8-ата минута на мача. Той се възползва от ювелирен пас на новото попълнение Цветослав Ценов-Заицата и останал очи в очи с президента на гостите Даниел Нисторов, който се наложи да пази на вратата на своя тим, хладнокръвно се разписа за 1:0.

13 минути по-късно нападателят на Пъстрина Владислав Иванов остана непокрит в пеналта на "жълто-черните" и с кинжален удар по диагонала възстанови равенството - 1:1.

В 37-ата минута левият бек на "канарчетата" Теодор Тодоров, който вчера имаше имен ден, спъна в наказателното поле халфа на Пъстрина Любомир Тодоров и главният рефер Ивайло Данчев отсъди дузпа. Нападателят на гостите Александър Димитров не сгреши от бялата точка за 1:2.

15-на минути след почивката Габриел Лисигерски върна домакините в мача с атрактивен изстрел от границата на палантерията за 2:2 след фамозен пробив в стил „Лео Меси” на Теодор Тодоров.

В 75-ата минута голмайсторът на отбора оформи своя хеттрик в двубоя. Той бе точен от дузпа за 3:2, отсъдена са игра с ръка в наказателното поле на десния краен бранител на гостите Христо Христов.

Минута по-сетне "деветката" на Пъстрина Александър Димитров оформи крайното 3:3 с хубав прехвърлящ удар под гредата от около 20-на метра.

През второто полувреме на вратата на домакините застана бившият страж на Искър 1923 (Роман ) Венцислав Кръстев, който се отличи с няколко авторитетни намеси, спасявайки опасни изстрели на противникови футболисти. За отбелязване е още, че бруснени бяха подкрепени от темпераментна агитка, "въоръжена" с факли, националния трибагреник и новия клубен флаг на тима от мездренското село.

Това бе петата проверка за новака в „Б” ОФГ Враца по време на зимната подготовка на отбора. В предишните четири контроли формацията, водена от президента на клуба Петко Карашлийски, победи Искър 1923 (Роман) с 5:2 и с 3:0 и Партизан (Доктор Йосифово) с 6:2 и загуби от Скала 2015 (Оселна) с 3:4.

Ботевъ (Брусен): Иван Тончев (46 мин. Венцислав Кръстев), Преслав Петков (43 мин. Коста Рагьов), Светлин Каменов, Теодор Тодоров, Павел Атанасов (85 мин. Любомир Мишев), Мартин Монов, Станислав Иванов - кап. (66 мин. Владимир Цеков), Йоаким Стефанов (50 мин. Николай Момчилов), Габриел Лисигерски, Славчо Костов и Цветослав Ценов (66 мин. Веселин Цеков).

Пъстрина 2012 (Николово): Даниел Нисторов - кап., Любомир Тодоров, Тони Тодоров, Денислав Петров, Борислав Михайлов, Андрей Николов, Галин Славчев, Владислав Иванов, Александър Димитров, Филип Илиев и Деян Петров (Цветелин Анжелов, Апостол Апостолов, Денис Стоянов, Иван Иванов, Христо Христов, Ивелин Даракчийски).