Отпуснатите средства за дотиране на линии в малките населени места са с 4 млн. лв. повече „Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, коментира премиерът. По негови думи трябва да се работи повече за справедливост и отговорност не само от страна на държавата, но и от страна на отделните общини. Друго искане на Борисов бе и да се вземат конкретни мерки срещу сивия сектор в транспорта.

По време на срещата присъстваха ведомственият министър Росен Желязков, както и шефката на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, която изрази своята готовност за съдействие на транспортното министерство. „Готови сме да спомогнем за всички действия за „изсветляване“ на бранша и подобряването на транспорните услуги“, коментира Милтенова.

В Северозападна България има най-много региони, които са без градски транспорт. „Общо 48 населени места в региона нямат какъвто и да е било транспорт“, коментира Милтенова за „Монитор“, позовавайки се на доклад на Сметната палата от края на 2017 г. На въпрос къде сивият сектор е най-голям, Милтенова каза, че региони няма, той се разпростира из цялата страна. „Сивият сектор е навсякъде“, завърши шефката на автобусната конфедерация.