"Индивидуалният спорт на открито - след като пуснахме парковете при определен ред и дисциплина, спазване на дистанцията, но от днес планините, дай Боже, да работят както искаме. Всички зелени хора, доброволци и ние да спазваме мерките. Ако се вдигне този пик след мерките, които налагаме, нека да се знае, че не са икономически или финансови, а даваме въздух на хората, в полза на здравето и психиката им. Тази мярка се подкрепя на 100 процента от щаба", посочи премиерът.

Проф. Мутафчийски настоява и за плувните басейни. Проф. Кантарджиев обясни, че има дезинфектанти и хлор в басейна, но трябва да има мерки в съблекалнята и този, който притежава съоръжението трябва да осигури дезинфекция", посочи още той.

"Всяко едно от облекченията ще важи само до момента, в който се спазва. Ако не се спазва - оменяме го! Ако не се спазват мерките, отменяме заповедта.
Разчитаме на дисциплината. Този вирус няма да мине поне година-две и трябва да се научим да живеем с него", категорично заяви премиерът. Той допълни, че няма протокол и ясна диагноза за справяне с пандемията.

"Категорично едно мнение има и по въпроса с КПП-тата. Считам, че някъде следобеда на Гергьовден може да махнем КПП-тата. Ако го направим днес, стотици хиляди ще се виснат. Целта е да продължим тази дистанция и ако успеем да спазваме дистанцията без КПП-та ще спестим работата на над 200 полицаи и ще можем да ги пренасочим по кварталите да си вършат работата. Само за София за 200, иначе са 1500 души", допълни Борисов.