© novinitem.com

„Надявам се, че в бъдеще Северозападът ще даде още един председател на Народното събрание”, каза още награденият и заяви , че ще дари паричната премия от 5 минимални заплати, която придружава почетното звание на женския баскетболен тим на :Монтана. „Разбира се, ще допълня сумата”, каза още Б. Великов. По повод днешното събитие, фондация „доц. Борислав Великов” издаде юбилеен лист, в който са събрани биографиите на предишни носители на званието „Почетен гражданин на община Монтана”.

Скромното отбелязване на празника Свети Дух, тази година, заради ограничителните мерки свързани с неразпространението на коронавируса, не попречи в работата на тържествената сесия да се включат петимата народни представители от региона, областният управител Росен Белчев, зам. областните управители. Единственият чуждестранен гост бе председателят на общ. съвет в Пирот. В приветствието си към съветниците и гражданите той отбеляза: ”Малко по-сериозно бе положението с коронавируса при нас, отколкото в Монтана. Но, след като заразата обиколи Пирот и не намери нищо си тръгна”.

© novinitem.com

Празникът по традиция започна с литургия в храма „Свети Дух“ , отслужена от Видинския митрополит Даниил и местни свещеници. Кметът Златко Живков предаде на владиката иконата, която проф. Иван Гаврилов дари на Монтана. Тази година общината отделя 250 000 лв за зографисване на новия храм. Още толкова ще бъдат предвидени и в бюджета за 2021 г., за да бъдат изписани сводовете на храма “Свети Дух“.

Източник: novinitem.com