© Областна администрация - Враца

В началото на разговора той отправи благодарност към областния управител за безвъзмездно предоставените от Областна администрация Враца за управление на Министерство на културата шест самостоятелни помещения, за нуждите на Симфониета –Враца където те ще могат да осъществяват репетиционната си дейност.

Христо Павлов сподели, че и този полусезон на Симфониета – Враца е посветен на 100-годишнината от рождението на първата жена диригент в България Радосвета Бояджиева. Тя е създателят и първи диригент на Врачанския симфоничен оркестър, който отбелязва 50 години творческа дейност. По думите му този концертен сезон ще бъде много разнообразен и интересен, но и с много традиционни, класически творби.

Едно от нещата, които ще различават този сезон от предишния, е наличието на много гостуващи световни майстори на виолончелото. Днес 02.02.2024 година от 19.00 часа сезона ще открие Франческо Мариоци, който вече е любимец на врачанската публика. В концерта „Ранни шедьоври на гениални творци“ присъстващите ще имат удоволствието да се насладят на Увертюра „Италианката в Алжир“ на Дж. Росини и Симфония в до мажор на Ж. Бизе.

Областният управител Надя Донкинска изрази готовността на Областната администрация да съдейства като институция в подкрепа на Симфониета-Враца и за в бъдеще. Тя поздрави и пожела много вдъхновение и нови творчески успехи през настоящата година и за напред на екипа на Симфониета Враца, който под вещото ръководство на маестро Павлов има значителен принос в развитието на културния живот на област Враца.