В хода на дискусията някои от селските кметове споделиха, че през първата година от мандата на новата общинска управа в селата им не е влязъл нито лев. "Един пирон не сме забили тази година!”, обобщи оценката за едногодишното управление на общината един от селските кметове.

Отрицателно становище за първата година от мандата на общинската управа изразиха на ноемврийската сесия и от коалиция "Народен съюз”. "Живеем в една община, в която кметовете на селата сами си правят улиците, сами си правят градинките, сами си правят осветлението, заяви съветникът Георги Валентинов. Молят се, едва ли не като пред Господ, за 200 лв. - да получат парите, които са им гласувани по бюджета”.

"Живеем в една община, допълни Валентинов, в която кметът на общината, вместо да търси, да работи, да генерира постоянно проекти, които да се случват, за да може да се промени облика на общината, такива проекти въобще не се изпълняват”.

Ето защо становището на "Народен съюз" за едногодишното управление на общината е отрицателно: "Едно безпроектно, едно безобектно, едно безкултурно, безспортно и безинфраструктурно управление", обобщи оценката на земеделците Георги Валентинов.

"Вслушайте се в гласа на хората, защото те са тези, с които трябва да се съобразите, за да изкарате безпроблемно мандата си", апелира Валентинов към кмета Генади Събков.

На работната среща селските кметове заявиха желанието си догодина да бъдат изпълнени около 50 обекта за благоустрояване на техните населени места. Сред тях са ремонти на улици, мостове, читалища, спортни обекти, реконструкция на площада и на покрива на кметството в Зверино, укрепване на свлачището в Игнатица, изграждане на зони за отдих и на открити сцени и т. н.

Кои от тях ще намерят място в Бюджет 2017 ще стане ясно от капиталовата програма, която ще предложи за догодина кметът на Мездра.