Заключителният етап включва благотворителен концерт в подкрепа на трима мездренчани - Сияна Маньовска, Христо Пенчев и Николай Цековски. За целта на площада ще бъде поставена благотворителна кутия за събиране на средства, с които ще бъде подпомогнато тяхното лечение.

В събитието ще вземат участие колективи от: Народно читалище "Просвета-1925", град Мездра - Групата за стари градски песни "Мездрея", Народният хор, "Гласът на ансамбъл Мездра", Детският танцов състав "Мездренче" и Фолклорният танцов Ансамбъл "Мездра".

На сцената ще се качат още представителите от Сдружение "Новото поколение на талантите" - Вокална група "Wings", Сияна Генова, Тереза Стоянова, Данита Павлова и трите групи към танцова хип-хоп формация "Keep it real".

В концерта ще вземат участие и Мажоретният състав от „Центъра за подкрепа за личностно развитие“ в железничарския град, както и Формация „Типченица“ към НЧ "Съзнание-1899", с. Типченица.

Припомняме, че първият етап от благотворителната инициатива бе запалването на светлините на коледната елха в града, а вторият етап включваше изработването на коледни картички от малките художници от училищата и детските градини в общината. Честитките с пожеланията на учениците и на децата ще получат 240-те потребители на социалните услуги Домашен социален патронаж и Дома за стари хора.

Благотворителният концерт ще се проведе на 21 декември от 17:30 часа на площад „България“. Ако времето не позволява на открито, събитието ще се състои в Дома на железничаря в Мездра.