© Регионална библиотека - Враца

Платформата е разработена на три езика – български, английски и норвежки, което позволява превръщането ѝ в интерактивна културно-информационна мрежа за достъп до нови съвременни литературни издания и обмен на информация в областта на литература, стимулира изграждането на общества около културните продукти и услуги, по време на проекта и след приключването му. Сайтът се състои от няколко основни раздела: „Автори“, „Статии“, „Календар“, „Галерии“, „Проект“ и е изключително лесна за навигиране.

Освен информация за авторите и книгите им, платформата предоставя възможност за свободни дискусии и обмен на информация, качена е и информация за проекта, дейностите, събитията, изработените продукти и др. В сайта има възможност за изпращане и получаване на съобщения.

Полезните връзки дават на потребителите лесен достъп до други онлайн източници/ контакти за бенефициента и партньорите по проекта – официални сайтове на регионалните библиотека в град Видин и град Враца, официални страници в социалните мрежи и други. По този начин всеки може да се свърже с нас.

Създаването на сайта е още една крачка към реализиране на проекта и пряко кореспондира с неговите основни цели.

Проектът се изпълнява по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансов механизъм на ЕИП и Норвежки финансов механизъм в България.

За повече информация следете страниците на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Видин и Регионална библиотека „Христо Ботев“ град Враца.