Малките творци ще рисуват емблематични за нашия град културни забележителности – Часовниковата кула, Къща музей „Иван Вазов“, Градска художествена галерия и църквата „Св. Николай Чудотворец“. По време на пленера, децата ще научават интересни данни за историята, за архитектурата и художествената стойност на обектите и факти, свързани с историята и съществуването им.

С реализирането на първия детски пленер на открито, Община Берковица и Музеен комплекс имат за цел проявата да съживи интереса на децата към тези уникални паметници, да насърчи у тях отговорно отношение към природата и културно – историческото наследство в нашия град. Материалите за рисуването и 10 броя преносими стативи са закупени с дарение на Радослав Бимбалов.

Талантливият писател предостави наградата си от своето трето място в организирания от Община Берковица конкурс за Национална литературна награда „Йордан Радичков“ – 2022 на талантливите деца на Берковица.

На откриването присъстваха Гергана Антонова – заместник-кмет на Община Берковица и Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, които пожелаха успех и вдъхновение на младите таланти.

Детските рисунки ще бъдат подредени в изложба.