С много усмивки, музика и кръшно хоро, изпълнено от Фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ с ръководител Ирина Найденова, официално бе открито първото издание на ретро парада в Берковица. Добре озвученият площад притихна, когато започна представянето на всеки един от участващите автомобили и мотоциклети. При представянето на возилата всички собственици бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол.

От Северозападния регион бяха представени основно социалистическите легенди – Лада, Москвич и Волга, но от София присъстваше един сравнително рядък вече ЗАЗ 965А и един отлично реставриран Москвич 403. Автомобилите от САРК бяха много разнообразни като марки, но преобладаваха американските от 60-те и 70-те години. Всички присъстващи следваха Маргарит Карабуров, който представяше всеки един от автомобилите и задаваше въпроси на собствениците на ретро возилата. Като участник бе и председателят на Видинския ретро клуб Иван Цолов, който се представи с 3 автомобила и един янг-таймер, чийто собственик е бил Жорж Ганчев.

Преди началото на почетната обиколка на автомобилите по главните улици на града, зам. – кметът на Община Берковица Спаска Георгиева лично връчи на всички участници грамоти за участие и подаръци, осигурени от Община Берковица. Органите на реда оказаха пълно съдействие при посрещането на ретро автомобилите и помощ при провеждането на парада. След края на събитието автомобилистите от Софийския ретро клуб посетиха Клисурския манастир.