"Имаме може би два пъти повече желаещи да летят с балон, включително панорамни издигания със свободни полети. Хората полудяха просто. Може би с течение на времето придобива известност това събитие, превръщането на Белоградчик в малката Кападокия на Балканите и наистина е много красиво човек да лети над скалите в компания с различни балони."

Тази година посетителите на събитието ще могат също така да участват и в редица вълнуващи допълнителни активности - джип сафари, разходки с АТВ, фотосесия с летяща рокля, разходка с електрически велосипеди и дегустация на премуим вина, допълни Евтим Стефанов:

"Тази година сме включили фотоконкурс, конкурс за художници, а също така наши приятели правят състезание по планинско бягане в рамките на фиестата. Събират се много събития. Имаме всяка вечер концерт. На 22-ри, по случай празника на България ще свирят "Остава" и Милена Славова ще завърши концертните вечери на 23-ти."

Стартовата площадка за издигане е местността Панаирище в Белоградчик. Свободни полети с балон над Белоградчишките скали и панорамни издигания с привързан за скалите балон се изпълняват сутрин и вечер при подходящи метеорологични условия.