Гостите от "Септември", водени от Красимир Балъков, стартираха силно шампионата, но в последните два кръга допуснаха загуби - с 3:2 от "Янтра" Габрово и 1:0 от "Черноморец" Бургас. Въпреки това оглавяват класирането във Втора лига с 15 точки и не крият амбициите си за промоция в елитната футболна група.

Видинчани са на 16-о място в подреждането и все още търсят верния ритъм. В предишния кръг успяха да стигнат до равенство като гости на "Дунав" Русе. До момента "Бдин" записа само една победа в изиграните седем мача, но ще се опита да зарадва привържениците си в навечерието на официалните чествания на 100 години организиран футбол във Видин.

По предложение на президента на БФС Борислав Михайлов всички мачове от предстоящия кръг в Първа и Втора професионална лига ще бъдат временно прекъсвани в петата им минута. По този начин ще бъде дадена възможност на публиката и на отборите на терена да засвидетелстват подкрепата си към легендарния защитник на националния отбор и бивш селекционер на България Петър Хубчев в борбата му с коварна болест.

Източник: bnr.bg/vidin