На състезанието присъстваха инженер Нина Кирилова- експерт по професионално обучение в РУО Монтана, Румян Горков - директор на ПГ „Д-р Иван Панов“, професионално жури в състав: Валентина Борисова – дългогодишен професионалист в областта на ресторантьорството, Детелина Стоилова и Александра Врачанска - дългогодишни шеф-майстори в готварството, учители и ученици.

В състезанието се включиха учениците от 10., 11. и 12. клас на професионалните паралелки, разпределени в три отбора. Готвачите трябваше да приготвят тристепенно меню за два часа и да аранжират по 4 порции. Сервитьорите, предварително подредили своите маси, трябваше да представят менюто на своите гости и да ги обслужат.

Победители станаха: Лилия Иванова от 12. А клас при сервитьорите и Виктория Кирова от 10. А

За всички присъстващи учениците от професионалните паралелки бяха подготвили презентация, викторина, скечове, игри и хора.