„През месец септември предстои Балонената фиеста, която е с два дни повече от миналата година. В рамките на четири, пет дни ние ще бъдем домакин на балонена фиеста, в която ще участват повече от 15 балона от цяла Европа. Местата за настаняване много отдавна свършиха. По същото време организираме с "Естетика" - Видин базар с много интересни преживявания, ще има търговци от цяла България, които ще предложат на многобройните посетители нещо съвсем различно. Балонената фиеста за първи път ще бъде подпомогната от Община Белоградчик. До сега Общината не е участвала по никакъв начин в организирането на събитието. Имаме проблем с местата за настаняване, защото като случая сега с операта или фиестата, за която говорим, когато се струпат няколко хиляди души, няма къде да отседнат, нито къде да се нахранят и ние пълним хотелите, и ресторантите на Видин и Монтана, даже и на съседния в Сърбия град Зайчар.“

Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности като джип сафари, разходки с ATV, фотосесия с летяща рокля, разходка с електрически велосипеди и дегустация на премиум вина от изба "Боровица".

Балонената фиеста се организира по повод Деня на независимостта на България (22 септември) от Община Белоградчик и "Приключенски център - Белоградчик".