Комисия, съставена от представители на трите млекопреработвателни асоциации в България (Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална асоциация на млекопреработвателите и Българска асоциация на млекопреработвателите), Комисия за защита на потребителите (КЗП), Асоциация "Активни потребители" и инспектори от БАБХ, взе проби от шест марки сирене (краве, овче и козе), две проби кашкавал и една от салата "Снежанка".

Пробите ще бъдат изследвани по физикохимични показатели и за наличие на немлечни мазнини. Резултатите от изпитванията ще бъдат готови в рамките на 10 дни.

Пробовземането се извършва ежеседмично, като на ротационен принцип представителите на институциите в комисията предлагат обект от търговската мрежа, който да бъде проверен. Всеки представител избира продукти, които да бъдат взети за изпитване.

Източник: bfsa.bg