- 12 са новите попълнения в зимната селекция на Монтана. Успяха ли да се сработят те с останалите футболисти и приобщиха ли се към колектива?

- Отговорно заявявам, че в последните години в Монтана не е имало такъв страхотен колектив. Смятам, че намерихме верните футболисти и дано успеем да изпълним поставената цел, а тя е една - оставане в Първа лига.

- Трима футболисти вратарите Евгени Александров и Корин Брокс и полузащитникът Джордже Ивеля се завърнаха с контузии от лагера в Алания, какво е тяхното състояние?

- Колин Брокс се контузи на загрявката преди мача с Пакши, но вече е добре. По време на мача пък Евгени Александров пострада при едно грубо влизане на противников нападател и от тогава не е тренирал, очаквам тази седмица да се включи пълноценно. Принудихме се на пожар да провлечем трети вратар в лицето на черногореца Неманя Чечич, така че през пролетта ще имаме трима вратари. В контролата с румънския Търгу Муреш Джордже Ивеля получи сериозна травма на глезена, бе заменен принудително и не взе участие в последните две срещи. Смятам, че и тримата ще са на линия за отложения мач с Лудогорец.

- Контузия попречи на 19 годишния централен защитник Юлиян Чапаев да замине с отбора на лагера в Алания. Възстановен ли е вече от нея?

- Да, но пропусна цялата подготовка на отбора и ще търсим варианти за него. Единият е да го преотстъпим на друг отбор, но е възможно и да се разделим с него. Знаете, че взехме на негово място на лагера в Турция Саа, който се представи добре и ще се конкурира за титулярното място в центъра на отбраната с Михов и Бамба.

- Селекцията в Монтана може ли да се смята за завършена?

- Може да привлечем още един нов, който е нападател и е от чужбина. Имаме интерес към него, разговаря ли сме, но още не сме решили твърдо дали да го вземем. Много е важно дали има желание да се бори за нашата кауза и дели е готов да помогне на отбора. Да кажем, че ситуацията е 50 на 50. Най-вероятно ще има и освободени футболисти. В близките дни президентът на клуба Румен Панайотов ще разговаря с тях. Идеята ни е групата да бъде от 20-21 футболисти, които да изнесат тежестта на срещите от пролетния дял на първенството и на плейофите.

- Бившият капитан на Монтана Даниел Гаджев се завърна отново в отбора.

- Изключителен професионалист. Очаквах, че тази честа смяна на отборите през последните години и контузиите е оказала влияние върху неговата форма, но съм приятно изненадан.

- Наясно ли си вече с титулярния състав. В последните две контроли започваше с една и съща 11-ка?

- С един-два поста имам колебание, но да кажем, че на 95 процента знам кои ще започнат мача с Лудогорец в неделя.

- Какво да очакваме от тази първа официална среща за родното ни първенство?

- Не само в нея, но и във всички мачове през пролетта очаквайте Монтана да играе на 1000 процента, да преследва победата до край, а когато губи, да губи достойно. Проблем за нас е, че ще продължим да играем домакинските си срещи в Ловеч, което е голям минус за отбора, но ще трябва да се преборим и с него. Монтана ще се завърне на стадион „Огоста” от новия сезон. До тогава играем в Ловеч, където ще сме гости във всяка среща. Затова и нашата тактика ще бъде такава - да играем на контраатака. Необходимо е изключително себераздаване, изключителна дисциплина и на терена и извън него, за да постигнем целите.

- Ще се обръща ли по-голямо внимание на детско-юношеската школа на клуба?

- От другата седмица ще вземем в първия отбор 3-4 момчета от старшата възраст. За целта ще разговарям с треньора на отбора Светлан Кондев, да видим при кои има израстване и кои заслужават да им се даде шанс. Много е важно за нашия отбор да разчита на собствени кадри, но за съжаление трябва да си кажем честно, че нямаме подготвени млади футболисти, които да заиграят в мъжкия отбор. Това е пропуск, който за в бъдеще трябва да решим.