"Аз съм тук, за да ви благодаря за огромното доверие и подкрепа, които винаги съм чувствал от вас през тези години, когато сме работили заедно, каза пред събралото се множество Иван Аспарухов. Защото всичко това, което направихме за Мездра цели 20 години, го направихме всички заедно.

Позволете ми да благодаря на проф. Халачев за добрите думи и за подкрепата, която винаги съм чувствал от ръководството на ПП АБВ и от Президента Първанов.

Искам да благодаря на нашия съгражданин Явор Хайтов за това, че с него можем да направим още много добри неща за нашата община.

Искам да благодаря на всички тези хора, които са зад мен (б.р. кандидатите за общински съветници и за кметове на кметства), с които загърбихме политическите си пристрастия, за да бъдем заедно, единни за община Мездра.

Искам да благодаря на ПП ВОЛЯ в лицето на г-жа Мариана Дилкова, с която дълги години сме били заедно, че застанаха зад нас и ни повярваха.

Искам да благодаря и на всички тези смели кметове на села, които успяха да издържат четири години на геноцида. Искам да благодаря на всички тези 67 човека, които бяха уволнени от Общинската администрация през този мандат от сегашното ръководство на общината, да им благодаря, че не се поддадоха - те не ни предадоха и ние не ги предадохме."

"Позволете ми да благодаря и на две политически сили, допълни Аспарухов. Искам да благодаря на кандидата на ПП ГЕРБ Мирослав Захариев и на кандидата на ПП НФСБ Надежда Йорданова за това, че по време на предизборната кампания запазихме добрия тон помежду си и не я превърнахме в нещо много лошо. Това е доказателство, че една предизборна кампания може да бъде добра и може да се състезаваме.

Ще ми простите, скъпи приятели, но на един кандидат за кмет не мога да простя и не мога да му благодаря (б.р. Генади Събков). Не мога, защото 4 години живяхте в заблуждения, в манипулации и какви ли не инсинуации. На това момче, което 20 години съм го държал заместник-кмет, ще му кажа само едно нещо: "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време."

"Искам да благодаря на тези хора, които застанахме заедно и да ви попитам няколко неща, подчерта Аспарухов:

Искате ли Община Мездра отново да застане в челната десетка на България, където беше преди 4 години?

Искате ли да има нови инвестиции, нови работни места на територията на нашата община, каквито създадохме преди 4 години?

Искате ли да осигурим европейски средства, да осигурим финансов ресурс от правителството, от държавния бюджет, и Община Мездра отново да стане център на инфраструктурна промяна, но този път предимно за селата?

Искате ли община Мездра да има болница, която да предлага качествени здравни услуги, да я укрепим, за да получавате достъпно здравеопазване?

Искате ли читалищата да се развиват, да се развиват младите таланти? Искате ли да имаме нов културен календар, а не на този площад да се вият кълбета от дим на кебапчета и кюфтета? Това не е нашата Мездра. Мездра беше друго нещо преди 4 години. Мездра има нужда от култура и ние ще задоволим тези ваши потребности.

Искате ли Мездра отново да бъде онази община, на която завиждаха повече от 260 общини у нас заради нейната спортна слава? Искате ли община Мездра отново да има своите прекрасни лекоатлети, хандбалисти, гимнастички, шахматисти…? Ще върнем спортната слава на Мездра, скъпи приятели!

И не на последно място искам да ви попитам:

Уважаеми съграждани,

искате ли да си върнем тази сграда (б. р. сградата на Общинската администрация)? Да си върнем тази сграда, защото тя е Ваша - тя е сграда на жителите на община Мездра. И в тази сграда, вместо да бъде превърната в мавзолей, както беше през последните 4 години, да може да влизате спокойно, да получавате услуги и на вратата на кмета да пише: "Приемен ден - всеки ден."

Ако искате да си върнем човечността, ако искате да си върнем добрината във взаимоотношенията, ако искате да си върнем взаимопомощта - подкрепете ни на предстоящите избори с №68!

Аз искам Вашето доверие. Искам този мандат да бъде Вашия мандат. Този мандат ще бъде мандатът на жителите на община Мездра!, каза в заключение Иван Аспарухов. Подкрепете ни в неделя и от 28-ми да се залавяме за работа! Благодаря Ви от сърце!"

"Защо да гласувате за тази коалиция?, попита присъстващите проф. Любомир Халачев. Защото това е коалиция, в която има кандидати за общински съветници, които могат да отговарят за бюджета, могат да отговарят за европейски средства, могат да отговарят за здравеопазване и социални дейности, могат да отговарят за образованието, културата и спорта. Това са хора, които могат да превърнат Мездра в община, в която всеки от вас да има желание да живее.

Мездра има потенциал, скъпи приятели. Обаче някой трябва да управлява този потенциал. И това е Иван Аспарухов. Той трябва да стане отново кмет, не само защото е мой приятел и защото го познавам от години. Той е доказал, че има административен опит. Той е доказал, че може да работи със средства. Той е доказал, че има отговорност. Той е доказал, че може да разговаря и с президенти, и с министри, и с обикновени хора. И никога не губи чувството си за собствено достойнство."

"Аз мисля, че един град като вашия заслужава да има такъв кмет, каза в заключение проф. Халачев. А кметът заслужава да има такива общински съветници. Гласувайте с №68 и ви уверявам, че няма да съжалявате!"

"Само след броени дни предстои да изберем наши кметове и общински съветници, заяви от своя страна Явор Хайтов. Всъщност, ние трябва да изберем стопанин на нашата община. Стопанинът на нашата община. Човекът, който можем да виждаме всеки ден, всеки час, да почукаме на неговата врата и да очакваме да решим заедно всеки един въпрос.

И когато тук, в нашия град, говорим за Кмета, чий образ излиза в нашето съзнание? Неминуемо това е образът на Иван Аспарухов. И това е така, защото той дълги години работи тук, в тази община. И дори когато зае поста на заместник-министър в едно от най-тежките министерства - това на регионалното развитие и благоустройството, и когато неговата партия реши, че трябва да напусне този пост, той сам отиде и си подаде молбата и се прибра пак тук, в панелното си жилище, а събота и неделя - в Зверино. И отново се срещаше с всички нас.

Такова сърце, такова поведение, такова отношение към хората, заслужава само едно и то е - аплодисменти.

Аз ценя всеки един от вас, който е дошъл тук, на площада, за смелостта и куража да застане с лицето си в подкрепа на Иван Аспарухов. Защото самото ви присъствие дава сила, увереност и вяра, че на предстоящите избори отново той ще бъде Кметът. Разчитаме на вас - със сила и увереност! Нашата, моята и вашата подкрепа, трябва да бъде в тази посока: за кмет на община Мездра - Иван Аспарухов!"

"Но в тази битка той не е сам, допълни Хайтов. Защото сам човек за къде ли е, защото "една птичка пролет не прави"… Аз съм изключително впечатлен от кандидатите за кметове на кметства на нашата коалиция. Познавам мнозина от тях, с други сега се запознах. Силни, уверени хора, които болеят за своите села.

Всички ние, които се занимаваме с политическа и обществена дейност, може би сме малко виновни за това, че малките села загиват, не можем да ги спасим, каза в заключение Явор Хайтов. Но тези хора правят за своите населени места много - да има и повече туристи, да има софиянци и дори чужденци, които си купуват къщи в тези села - и в Игнатица, и в Очин дол, и в Брусен… И да видят, че тук, по долното течение на река Искър, има истински хора, истински патриоти, истински родолюбци!"

За празничното настроение на гражданите на Мездра и общината, уважили закриването на предизборната кампания на Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ), се погрижиха Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" от Зверино, Ансамбъл "Мездра" и популярният изпълнител и родолюбец Илия Луков, които изпълни автентични народни песни от различни фолклорни области на България.

"Благодаря на Илия за подкрепата”, сподели в края на концерта Иван Аспарухов. "Един голям българин, който като Матей Преображенски, като Софроний Врачански върви по нашите земи, за да възродим заедно български дух. Защото материалното си отива, духовното остава.

И българският дух пак ще намери сили да се издигне. Да създадем работа за децата си. Да се храним всички, защото тази земя е хранила навремето два континента.

Благодаря на Илия за тези негови усилия, за тази негова мисия, която има в живота. Благодаря на всички вас, защото само заедно можем да успяваме и нещата да вървят напред!"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания