В инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) е планиран основният ремонт на над 37 км от път II-11 – Лом - о.п. Козлодуй- Оряхово – Гиген и 1,6 км от път III-101 Гложене - (о.п. Козлодуй- Оряхово). Целта е възстановяване и подобряване на транспортните и експлоатационни качества на трасетата, носимоспособността на настилката и отводняването на пътя за осигуряване безопасното движение.

За рехабилитацията на второкласния път през 2022 г. Агенцията е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект. Трасето е разделено на четири участъка. Отсечките са от с. Гложене до началото на гр. Мизия, от края на гр. Мизия до гр. Оряхово, от гр. Оряхово до с. Галово и от с. Остров до границата с област Плевен. Тръжната процедура е в заключителен етап. Работата на комисията е приключила и в момента се подготвя договора с избрания изпълнител. Изработването на проектна документация е първи и задължителен етап за предприемането на качествени строителни работи.

За отсечката от път ІІІ-101, която съвпада с ул. „Ленин“ в с. Гложене, АПИ предвижда до края на 2024 г. да стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект. Въз основа на него ще се определят конкретните ремонтно-възстановителни дейности, които е необходимо да се предприемат, прогнозната стойност и срокът им за изпълнение. При готова разработка ще се проведат открити процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на строителството и на строителния надзор.