Една надежда и едно добро винаги раждат белите лястовици...На 22 ноември в град Криводол се проведе благотворителния концерт „Надежда за Ванко“, организиран от екипа на местнотоЧиталище „Н. Й. Вапцаров-1924“.

Организаторът на благотворителната инициатива Боян Илиев сподели в социалните мрежа своята дълбока благодарност към всички участници в благотворителния концерт за 19-годишния Ванко отКриводол:

„Когато на 8 ноември 2018 стартирах проекта „Надежда за Ванко“, аз и ти повярвахме, започнахме от-0- лева. Днес- 23 ноември /петък/над хиляда души ни повярваха и съм радостен,да ти съобщя, че за лечението ти, в твоята дарителска сметка има 16 254.60 лева .

От сърце желая на всички дарители в благотворителния концерт „Надежда за Ванко”- много здраве, то винаги е нужно, много щастие, то все недостига и море от любов, за да остане по-малко злото. На теб, Иванчо, и най-близките ти хора до теб, които си задаваха въпроса - сега накъде?…Ще кажа: Напред и нагоре. От теб, Иванчо, искам да покажеш невероятна сила и воля, за да може да се справиш с трудните проблеми за твоето възстановяване, и да покажеш на всички, че животът продължава… Аз и моят екип от читалището - Христина, Геновева, Димитрина, Христо, Антъни, Сашка, Маргарита и нашата доброволка дарител Габи Христова сме с теб и вярваме в теб!

Още веднъж, правя дълбок поклон пред хилядите повярвали в нашата кауза и на стотиците дарители,дали своята лепта за да върнат твоята Жажда за полет, Иванчо!“

Когато видиш, когато присъстваш, когато участваш и почувстваш този миг на единение с една човешка съдба, с един човешки живот, само тогава можеш да осъзнаеш, че си потребен, че си значим, че си просто Човек!

Вярвай в хората, вярвай в доброто, вярвай в себе си, Ванко, ти не си сам!