Талантливият фотограф е компютърен инженер, завършил е Арт колеж по изкуствата със специалност "Кино и телевизия", професия "Монтажист", като е удостоен с грамота "Най-добър монтажист на Випуск 2010 г.". Александър Горанов е асистент-режисьор на документалния филм "Две села между две епохи". Аниматор, колорист и уеб дизайнер е и на множество филми извън България. Призьор е от множество конкурси и е спечелил признание за творбите си у нас и чужбина.

На първата си фотоизложба в родния си град Александър представил наградени негови снимки на международно ниво през периода 2014-2015 г. Част от експозицията е снимка, която стана част от корицата на доклада на Европейската агенция по околна среда "Околната среда в Европа - състояние и перспективи 2015". Тя може да се види от всички рекламни материали за документа, които се разпространяват в цяла Европа. Там е и друг негов фотос - "Несподелена любов", който се е преборил с конкуренцията от 6 963 фотографии на 516 автори от 63 държави и е бил изложен сред най-добрите фотоси в света на Осмия международен фотографски салон във Варна.

Алекс Горанов е отличен с първа награда в конкурс на компанията CUBOT за най-добра анимация и творческа реклама в мобилните технологии. Номиниран е от компанията ARCTIC за най-добра реклама по случай 10-тата годишнина на компанията. Печелил е международните игри на тази компания - "Геймърска треска", с температурна разлика от 52.3 градуса по Целзий. Победител е за най-добро резюме на тема "Защо трябва да се охлажда централният процесор?". Носител е на още много наши и чужди награди.

За своята изложба "Нещата се случват" във Враца младият фотограф споделя: "Когато човек има желание, амбиция и подкрепа от правилните хора, нещата могат да се случат навсякъде, дори и в Роман”.