По традиция, датираща от близо шест десетилетия, привечер на 24 май абитуриентите се събраха в двора на гимназията, пременени в бални рокли и официални костюми. Да споделят радостта им от завършването на средно образование дойдоха техните учители, родители, близки и приятели.

По-сетне пъстро дефиле, начело с директора на гимназията Мариела Горанова, се отправи към центъра на града. Преминавайки през шпалира, образуван от събралите се множество граждани, абитуриентите спряха на централния площад "България", където Община Мездра беше подготвила празнична програма.

Приветствие към зрелостниците отправи кметът Генади Събков, а от името на родителите те бяха поздравени от Марияна Йончева. С думи на благодарност към своя класен ръководител Красинка Николаева се обърнаха учениците от XII “а” клас.

Музикален поздрав отправиха Вокална група "Детски свят" при Центъра за подкрепа за личностно развитие и младият изпълнител Александър Георгиев от сдружение "Новото поколение на талантите", който поднесе специален подарък на абитуриентките Ивана Иванчева и Цветомира Цветанова, солистки във Вокална група "Wings".

ОФК Локомотив (Мездра) изненада приятно треньора на детския отбор по Футбол 7 Цветомир Събков с поздравителен адрес, а неговите възпитаници му подариха фланелка с №3 в традиционните клубни цветове червено и черно, футболна топка и треньорска свирка.

За разлика от предишни години, този път абитуриентският бал на Випуск 2018 на мездренската гимназия продължи не в емблематичния за града ресторант „Родина”, а в хотелски комплекс "Хъшове" край Враца.