Общо 109 са ранените хора при инцидентите на пътя за посочения период. Катастрофите през 2021 година са били 397. Произшествията са взели 6 жертви, а ранени са били 86 души. Общо 338 са пътните инциденти през 2020 година. Четиринадесет души са загинали, а 124-ма са били ранени.

Областната дирекция на МВР-Видин е изпратила списък с имената на загиналите тази година във Видинската света митрополия, за да бъдат споменати, съгласно църковните канони, при службите в храмовете на 20 ноември.

"Нека всички заедно, в неделя, почетем паметта на загиналите при катастрофи. Нека всички бъдем дисциплинирани участници в движението, внимателни и толерантни един към друг. Нека всички бъдем отговорни и обединени в името на живота", призовават от дирекцията.

Третата неделя на месец ноември се отбелязва ежегодно като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Решението за това, от 26 октомври 2005 г., е на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации. Календарният ден за възпоменание тази година е 20 ноември.