В следващите стартове организаторите са предвидили парични награди над 30 000 лв за най-добрите бегачи, както и подаръци и изненади за всички участници.

Есенните стартове започват с нощно бягане в Габрово на 26 август и вечерно в Пазарджик на 8 септември.

Най-значимото и мащабно събитие от „Рън България“ традиционно е маратон Кюстендил. Третото издание на класическа дистанция и полумаратона на Кюстендил тази година ще бъдат балкански и национален шампионат на 42.195 км. Дистанция от 2 км в центъра и ще предизвика всички деца и начинаещи бегачи от Кюстендил и гостите на града и маратона.

Най-старото състезание от „Рън България“ е Студентски град рън, чието шесто издание е планувано за 22 септември. В рамките на това надбягване са включени дистнация от 5 км, щафета, старт на 2000 м стипълчейз за юноши и девойки под 18 години, както и състезания на трибой за деца под 14 години.

Второто издание на Перник ще предложи Детска атлетика, вечерно бягане в нощта преди основния старт, 13 км дистанция и щафетно бягане до крепостта на Кракара Пернишки. Състезанието се посвещава и на 100 годишнината на атлетиката в миньорския град.

Най-новото събитие от веригата ще се организира в Нови Пазар, където трасето ще отведе бегачите до първата българска столица Плиска на 12 октомври, а в града ще се проведе занимание по Детска атлетика за всички малки ученици от общината.

Няколко дни след това Дряново ще приеме финала на веригата за 2022-а година на 16 октомври в бягане до Дряновския манастир.

Източник: atletikabg.com