Има акушерка, болна от коронавирус - тя е от "Спешна помощ", така вече болните от COVID-19 медици са 37. 81 са официално излекуваните от коронавирус, което значи 10 нови.

Починалите са 35 - новите смъртни случаи са 4, всичките с хронични заболявания, включително артериална хипертония и диабет, но има и хора под 50-годишна възраст сред починалите в последните 24 часа.

122 случая на болни с COVID-19 са настанени в болница има в София, 28 от които са в интензивно отделение.

Мутафчийски благодари на американското посолство заради дарение от 6 500 PCR теста. Той напомни, че PCR лабораториите се увеличават с още 11, по заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

По думите му в момента се изготвя методиката за имунизация, женски консултации и планови операции в условията на пандемия от коронавирус.

334 души са изследвани в Банско. От тях 28 души са положителни, 3 са активни, заяви проф. Ангел Кунчев. Той заяви, че не можем да спрем циркулацията на вируса, но успяваме да я задържим под контрол.

Проф. Кунчев успокои, че никое дете няма да изпусне имунизацията си. Имаме 243 случаи на морбили в Перник, Монтана и Пазарджик. Надзора работи и там и трябва да се сигурни, че всичко е под контрол.