© "Да дарим усмивка"

„Сдружение „Да дарим усмивка“ е доброволческа група, която възникна в края на Юли 2017 год. след непринуден пост, породен от посещение на КСУДУ град Роман, в последствие с подкрепата на "Софииски мотористи", успяхме да съберем хора с големи сърца и вече смело наричани от мен и децата в домовете приятели и да помогнем с каквото можем – най-вече внимание на децата и разбира се, доколкото можем материално. Идеята на групата е всеки да дари по нещо (нуждите са от елементарно естество в 99% от случаите), но да го направи лично и на място за да прибави и капка лично внимание и любов, защото децата имат нужда най-вече от това“ – споделя в свой пост инициаторът д-р Асен Цеков.

И ето така, вече шест години подред Асен и неговите приятели от Sofia Riders стават неизменна част от живота на децата от КСУДУ в Роман. Ревът на мощните мотори се превръща в очаквано и щастливо събитие в социалното заведение. Усмивките и радостните сълзи на децата са достатъчен мотив за Асен и приятели, за да се връщат при тях и да им помагат.

В навечерието на шестия си рожден ден, Усмихковците отново зарадваха децата с много подаръци, с много усмивки и с много истинска обич, която раздават безрезервно и всеотдайно.

Д-р Асен Цеков е член е на Българското Дружество по Неврохирургия и на Българския лекарски съюз, както и на Българската спинална асоциация. 2018 година е носител на наградата „Млад лекар на годината“ на Българската лекарска колегия. 2018 година е носител на наградата „Млад лекар на годината“ на Болница Токуда. От 2019 година заема длъжността главен асистент в „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“.


Снимки: Фейсбук