При настъпилото ПТП лекият автомобил „БМВ“ излиза вляво на пътя по посока на движението си, а на лекия автомобил „Ауди А“ се откъсва задната дясна гума с джанта, при което автомобилът се завърта настрани и влиза странично в лява - насрещна пътна лента по посока на движението си и започва да се движи перпендикулярно на оста на пътя в пътната лента за движение от гр. Монтана към гр. София. В него се блъска движещ се в същата пътна лента с несъобразена скорост лек автомобил "Мерцедес С 180" с белгийски рег.номер, управляван от 57-годишен водач от Сирия. Вследствие на удара Аудито излиза извън пътя и остава в покой. Мерцедесът се завърта и остава в своята пътна лента.

На място пристигат специализирани автомобили на ФСМП Берковица и ЦСМП Монтана. Медицинските служители установяват, че водачът на лекия автомобил "Ауди А 4" от гр. Монтана е починал. От лекия автомобил „Мерцедес С 180“ са пострадали водачът и трима пътници - жена на 50 г., момче на 15 г. и момче на 7 г., всичките от Сирия. Пострадалите са транспортирани в ЦСМП Монтана. При извършения преглед е установено, че водачът и 15-годишното момче са леко ранени, а жената и 7-годишното дете са тежко ранени, без опасност за живота. Тежко ранените са настанени за лечение в МБАЛ Монтана.

Двамата водачи на БМВ-то и Мерцедес-а са задържани за 24 часа в полицейския арест на РУ Берковица. Съставени са им актове по ЗДвП. Направените им проби за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство