През месец май т.г са установени 5 400 нарушения на ЗДвП, за които са издадени 2 381 електронни фиша за превишена скорост; за други нарушения на ЗДвП са съставени 455 акта и 1 072 фиша. Заловените неправоспособни водачи са 27, седналите зад волана след употреба на алкохол – 18, употребилите наркотични вещества – 4. За ползване на мобилен телефон по време на управление на МПС са санкционирани 7 водача.

През месеца са глобени 17 пешеходци. Без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са заловени 69 водачи на МПС. Временно отнетите шофьорски книжки са 27, на 24 пътни превозни средства е прекратена регистрацията, 2 пътни превозни средства са временно спрени от движение. През месеца са установени още 688 други нарушения на водачите.

Абитуриентските балове през месец май в област Монтана са преминали в спокойна обстановка, без регистрирани пътно-транспортни произшествия с участието на празнуващи зрелостници, съобщават още от Пътна полиция. По време на шествията в гр. Монтана е съставен 1 акт по ЗДвП на участник в абитуриентските балове, който не се подчинил на сигнал за спиране, подаден със стоп палка от полицейски служител.