Направени са 859 PCR теста за денонощието, като общо направените тестове вече са 45 208, т.е. 6 458 души на 1 000 000, при 7 000 000 души население.

В София са установени 13 случая, двама в Пирогов, двама във ВМА, 1 в Александровска, амбулаторните са 8. В Пловдив има 11 новозаразени. Установен е клъстър от две фамилии в с. Брестовица. Заразяването им се свързва с пристигане на хора от Германия. Във Видин има нови 10 случая, настанети в МБАЛ. В Плевен с COVID-19 има заразени 8, 6 от завода "Мизия". Сливен - 3, Враца -2, Благоевград - 1, Хасково - 1, Ямбол - 1

Има 6 нови случаи на деца, нито едно обаче не е прието в болница - заради липса или леки клинични оплаквания.

155 медици вече са болни, т.е. увеличение с 5 нови случая. 2 лекари и 1 медицинска сестра, в Плевен 1 медицинска сестра и във Видин - 1 акушерка. Във Видин има 33 болни медици, т.е. почти 10% от персонала на Видинската болница, стана ясно от думите на Мутафчийски. Той напомни, че неврологичните и кардиологичните случаи се препращат към Лом. И добави, че здравният министър е разписал писмо за пренасочване на медици към Видин.

Отчетени са 21 нови случая на оздравели, с което стават общо 243. Починалите са 3, вече са общо 61, като всичките имат придружаващи заболявания, единият от които е случай от Брестовица.

287 души в момента лежат в болница, 39 са в интензивни отделения, като тук няма промяна.

Към края на май ще бъде дадена възможност да се положат изпитите след VII клас и матурите за завършване на средното образование - такова мнение "изкристализирало" след три разговора с министъра на образованието. В село Гара Орешец ще бъде пратен допълнителен персонал, заяви националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. В болница влизат болни хора, не носители, подчерта д-р Ангел Кунчев. Общопрактикуващ лекар прегледал всички и не открил сериозно състояние.